΢ŵ¼һ

手机号码,快捷登录

手机号码,快捷登录

养狗系唔系应该对应负翻应负既责任??!!

马上注册,结交更多好友,享用更多功能,让你轻松玩转人潮网。

您需要 登录 才可以下载或查看,没有账号?注册

爱狗人士一般都会固定时候带自己既狗出去散散步,
就系今日中午12点几,我亲戚照常带狗出去,正准备兜入小巷翻屋企既时候,
突然某间屋门口的狗向我亲戚扑去,一般狗见到狗都系甘,所以我亲戚仲好淡定,
尽量避开只狗,但系只狗仲系一直盯住我亲戚只狗,越逼越近,
无奈之下,本能反应当然会抱起自己只狗,谂住只狗就会自己走开啦,
但系只狗好似发癫甘冲过黎,咬到佢只脚。
事后,家人搵到只狗既主人,当时个女人仲肯认只狗系佢地既,
后尾同佢讲,只狗咬到人啵,跟住佢就转晒口了。
话只狗系自来狗,自己有一日走到佢门口就以后都冇走了,话只狗系野狗。
甘既然你肯继续养只狗,甘就代表你承认佢系你屋企既一份子,
无理由因为只狗惹到事就推卸责任?
只狗见到个女人自动摆晒尾,你仲话只狗唔系你既???
甘以后仲有边个敢狗出黎散步啊??
先唔讲只狗有冇其他疾病,但系作为狗主人系唔系应该有最起码既道歉??
如果系野狗,系米可以通知相关部门带只狗去打防疫针,避免更多人受害?

评分

吴佬 + 25 新人奖励!坦洲人潮网欢迎您~

多啦美 发表于 2013-11-6 14:06
爱狗人士一般都会固定时候带自己既狗出去散散步,
就系今日中午12点几,我亲戚照常带狗出去,正 ...
新人奖励!坦洲人潮网欢迎您~
现在的人一听到出事就不承认了。

好冤枉咯,D狗甘恶仲比佢周围走  详情 回复 发表于 2013-11-6 14:46
认为要赔钱就马上不认

自认倒霉咯~  详情 回复 发表于 2013-11-6 14:49
地头虫 发表于 2013-11-6 14:34
现在的人一听到出事就不承认了。

{:4_94:} 好冤枉咯,D狗甘恶仲比佢周围走
狮子座 发表于 2013-11-6 14:39
认为要赔钱就马上不认

自认倒霉咯~
还拉出来散步,我们小区有一家变态的,每次拉狗出来不是散步的,是专门到小区草地拉屎拉尿的,一天几次,搞的小区里尽是屎臭味,物业上门几次劝告都没有,照拉。搞的那些小孩在小区里玩尽踩狗屎,真气人:@
既然是野狗又有攻击性,就可以当场击毙!如果是人养得就叫距赔医药费,不给就报警
真正爱狗的人系会处理埋狗狗的便便
捉了他去卖掉抵数吧,现在打狗针要花近四百块
捉了他去卖掉抵数吧,现在打狗针要花近四百块
遇上赖皮也没办法
宜家边度有甘多野狗噶·、·有都俾人抓晒来吃啦··